dijous, 17 de juliol del 2008

Catiusques!

Ahir per Gràcia vàrem passar per davant d'una botiga, a l'aparador, unes "CATIUSQUES" precioses!!!
Oi mira quines "catiusques" més maques, vaig dir!
A l'acte em vaig adonar el que acabava de dir, veient la cara d'en David, boca oberta i ulls de bat a bat, amb cara de dir: katique??
Com n'heu dit? I jo catiusques.
I ell, si són botes d'aigua!
I jo: nosaltres sempre n'hem dit catiusques!
I ja hi vàrem ser. Que si parleu estrany... que si patatim que si patatam.
I d'aquí ja vàrem passar al records: Que si a mi me les posaven amb pantalons curts i quan plovia se m'omplien per dalt, que jo les tenia grogues, que a mi m'anaven grans i m'havia de posar una plantilla i dos mitjons. (Amb lo perillós que és que et vagin grans, oi Carme?, l'any passat a Costa Rica, enmig d'un "manglar" vares estar apunt de deixar-n'hi una de clavada, eh!)
Aquest matí n'he buscat l'origen i no el trobo per enlloc. No són polaques, ni russes... ni de cap lloc de l'est, ni és una paraula típica de la Plana... no sé d'on vé, si algú ho sap i pot fer una mica de llum... endavant!

6 comentaris:

Anònim ha dit...

KATIUSKAS

En 1931 el compositor español Pablo Sorzábal (1897-1988) estrenó una zarzuela llamada Katiuska. La protagonista llevaba unas botas altas. De ahi el nombre de estas botas.

Je, je ... que bé que va el Google!!!!

Ptonets

Miquel

La patunikos ha dit...

WooOOoola tieta!!!
jo també en tinc unes amb floretes que m'ha deixat en herència la meva cosina Lua...tinc unes ganes loques d'estrenar-les!!!!
.. a la mama li ha fet gràcia...per que feia molt temps que no en deia catiusques,però és veritat, quan era petita també ho deia. Diu que eren blaves amb una mena de roba groga al capdemunt que es tensava amb un cordó i s'ajustava a la cama per que no t'entrés l'aigua per dalt!!!! Com deurien ser els bassals eh????????

moolts patunikos

Jesús M. Tibau ha dit...

jo també li dic catiuskes

Jesús M. Tibau ha dit...

m'agrada el disseny del teu blog

La Dependienta ha dit...

Nena :P això són botes d'aiga de tota la vida.

Poc que sabeu parlar els de sa plana :P

Anònim ha dit...

Jo sóc de Sant Vicenç de Castellet i a casa sempre li he dit catiusques